Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pidenin içerdiği vitaminler, kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterir 2.
- Kıymalı pide, B12 vitamini açısından zengindir 2.
- Peynirli pide, A ve B vitaminleri ile kalsiyum içerir 2.
- Sucuklu pide, B vitaminleri ve demir içerir 2.
- Sebzeli pide, lif, vitamin A, C ve E açısından zengindir ve antioksidan özellikler taşır 23.
Ayrıca, vitamin pide adı altında, klasik pide hamurunun üzerine organik sebzeler, baharatlar ve protein kaynakları eklenerek hazırlanan bir yiyecek çeşidi de bulunmaktadır 3. Bu tür pideler, vitamin A, C, K ve B grubu vitaminleri içerir 3.
Pidenin vitamin içeriğini kesin olarak öğrenmek için, kullanılan malzemelerin besin değerlerini kontrol etmek gereklidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: