Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Peynirli Makarna Böreği Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- Yarım paket makarna (kesme, fiyonk ya da burgu) 12
- 1 su bardağı süt 12
- 1 çay bardağı zeytinyağı 12
- 1 çay bardağı yoğurt 12
- 2 yumurta 12
- 250 g beyaz peynir 12
- Maydanoz 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1
- 2 yufka 12
Yapılışı:
- Makarnaları bol suda çok yumuşamayacak şekilde haşlayın 12.
- Süt, zeytinyağı, yoğurt ve yumurtayı bir kaseye alarak çırpın 12.
- Beyaz peyniri ufalayın ve ince kıydığınız maydanozu ekleyip makarna ile karıştırın 12.
- Orta boy bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve yufkanın birini fırın kabına serin 12.
- Makarnalı peynirli karışımı yayın ve üzerine yoğurtlu karışımın yarısını dökün 12.
- İkinci yufkayı sererek üzerine kalan yoğurtlu karışımı yedirin 12.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 12.
- Sıcak veya ılık servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: