Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pesto soslu makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket makarna (tercihen spagetti veya penne) 12;
- 1 su bardağı taze fesleğen yaprağı 1;
- 1/2 su bardağı zeytinyağı 1;
- 1/3 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 1;
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı 1;
- 1-2 diş sarımsak 1;
- Tuz, karabiber 1.
Yapılışı:
- Geniş bir tencerede makarnayı tuzlu suda paketin üzerindeki talimatlara göre al dente kıvamında haşlayın ve süzün 1.
- Blender veya mutfak robotuna taze fesleğen, sarımsak, çam fıstığı ve parmesan peynirini ekleyin 1. Tüm malzemeleri çekmeye başlayın 1.
- Yavaş yavaş zeytinyağını ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edin 1. Sosu tatlandırmak için tuz ve karabiber ekleyin 1.
- Haşlanmış makarnayı geniş bir tavaya alın ve üzerine pesto sosunu ekleyin 1. Kısık ateşte 1-2 dakika karıştırarak makarnanın sosu iyice emmesini sağlayın 1.
- Üzerine ekstra parmesan rendesi veya taze fesleğen yaprakları ekleyerek servis yapın 1.
Alternatif tarif:
- Makarnayı haşladıktan sonra 2 yemek kaşığı haşlama suyunu sosun içine ekleyebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: