• Buradasın

    Peskuten çorbası nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Peskütan çorbası, Sivas yöresine ait meşhur bir çorbadır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi ülkenin hangi çorbası meşhur?

    Bazı ülkelerin meşhur çorbaları şunlardır: Amerika: Clam and corn Chowder (deniz ürünleri ve mısırla yapılan kıvamlı sebze çorbası). Çin: Won ton Soup (mantılı ve sebzeli "şeffaf" çorba), Lanzhou sığır etli erişte çorbası. Fransa: Soğan Çorbası (içerisinde bir dilim kızarmış ekmek, bol kaşar peyniri bulunan "şeffaf" çorba), Bouillabaisse (Marsilya yöresinde yapılan, patatesli balık ve deniz ürünleri çorbası). İspanya: Gaspacho (Endülüs bölgesinden soğuk domates çorbası). İtalya: Minestrone (içerisinde kalın kesilmiş taze makarna bulunan sebze çorbası). Japonya: Miso soup (yosun türü bir bitkinin "şeffaf" türde çorbası). Macaristan: Gulash (çok sulu tas kebabı kıvamında et çorbası). Rusya: Bortch (lahanası bol, kremalı sebze çorbası). Türkiye: Ezogelin Çorbası, İşkembe Çorbası, Tarhana Çorbası, Yayla Çorbası.

    Peskutan çorbası içinde ne var?

    Peskütan çorbası içinde genellikle şu malzemeler bulunur: Yarma (buğday). Yeşil mercimek. Parça et. Peskütan (yoğurdun pişirilmesiyle elde edilen bir malzeme). Un (peskütanın kesilmemesi için eklenir). Tuz. Ayrıca, çorbanın üzerine kuru nane ve tereyağında kavrulmuş soğan eklenerek hazırlanan bir sos da dökülebilir.