• Buradasın

    Peskütan nedir, ne işe yarar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Peskütan iki farklı anlamda kullanılabilir:
    1. Yoğurt Türü: Peskütan, Sivas mutfağında bahar aylarında taze sütle hazırlanan bir yoğurt çeşididir 3. Kış için önceden hazırlanır ve besin değeri yüksektir 3.
    2. Et Kurutma Yöntemi: Peskütan, koyun, keçi veya sığır etinin tuzlanıp kurutulmasıyla elde edilen bir et ürünüdür 2. Bu yöntem, etin uzun süre dayanmasını sağlamak ve bakteriyel bozulmayı önlemek için uygulanır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Peskütün çorbası nasıl yapılır?

    Peskütan Çorbası yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 su bardağı yeşil mercimek - 2 su bardağı peskütan - 1 orta boy soğan - 2 yemek kaşığı tereyağı - 1 yemek kaşığı nane - 1 tatlı kaşığı tuz - Kıvam için 1 tatlı kaşığı un (isteğe bağlı) Yapılışı: 1. Yeşil mercimeği 7 bardak su ile haşlayın. 2. Peskütanı 1 su bardağı soğuk su ile ezin ve mercimeğin içine ilave edin. 3. Peskütanın kaynamasını bekleyin. 4. Peskütan kaynadıktan sonra tuzunu ilave edip ocağın altını yarıma alıp tencerenin kapağını kapatın. 5. Ayrı bir tavada küp şeklinde doğranmış soğanları tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. 6. Soğanlar pembeleşince naneyi ekleyin ve 2 kere karıştırarak tencereye ekleyin. 7. Sıcak sıcak servis yapın. Çorba, kemikli etle de pişirilebilir; bu durumda önceden eti haşlayıp suyunu kullanarak peskütanı pişirmek gerekir.