Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcan ve patates fırında şu şekilde pişirilebilir:
Malzemeler:
- 600 gr patates, kabukları soyulmuş ve elma dilimi kesilmiş 2;
- 500 gr patlıcan, kabaca doğranmış 2;
- 3 diş sarımsak, kabuğu soyulmuş ve ikiye bölünmüş 2;
- 1 dal kekik 2;
- sızma zeytinyağı 2;
- tuz 2.
Yapılışı:
- Patlıcanları tuzlayın ve acı sularının çıkmasını bekleyin 2.
- Bir tepsiye sarımsakları, 3-4 çorba kaşığı zeytinyağını ve patatesleri koyup karıştırın 2.
- 180 derece fırında 20 dakika pişirin 2.
- Patlıcanları kurulayıp patateslerin yanına ilave edin ve üzerlerine tuz serpin 2.
- Fırını 220 dereceye yükseltip 40 dakika daha pişirin 2.
- Fırından çıkarıp kekik yapraklarıyla tatlandırın ve sarımsakları çıkardıktan sonra servis edin 2.
Ayrıca, nefisyemektarifleri.com sitesinde "Fırında Patatesli Patlıcan Yemeği" tarifi de bulunmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: