Buradasın
Patatesli pankek fırında nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında patates pankek pişirmek için gerekli malzemeler:
- 3 orta boy patates 5;
- 2 yumurta 5;
- 3 yemek kaşığı un 5;
- 1 küçük soğan (rendelenmiş) 5;
- yarım çay bardağı süt 5;
- 1 tutam ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı) 5;
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 5;
- tuz, karabiber, pul biber (damak zevkine göre) 5;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (üzeri için) 5.
Hazırlanışı:
- Patatesleri soyup rendeleyin, fazla suyunu sıkın 5.
- Rendelediğiniz patateslere rendelenmiş soğan, yumurta, un, süt, kabartma tozu, maydanoz ve baharatları ekleyin, karıştırın 5.
- Karışımın kıvamı ne çok sulu ne de çok katı olmalı, gerekirse un veya süt ekleyin 5.
- Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın 5.
- Karışımdan kaşık yardımıyla alıp tepsiye küçük yuvarlaklar şeklinde dökün ve düzleştirin 5.
- Üzerlerine zeytinyağı sürün 5.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, altı üstü kızarana dek yaklaşık 25-30 dakika pişirin 5.
Fırının performansına göre pişirme süresi değişebilir, son dakikalarda gözlemlemek iyi olur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: