• Buradasın

    Patates sulusu hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Patates sulusu, Gaziantep yöresine aittir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Patates sulusu nasıl yapılır?

    Patates sulusu yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 4 adet orta boy patates - 1 adet soğan - 1 adet kapya biber - 1 adet domates - 1/2 çay bardağı zeytinyağı - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 tatlı kaşığı pul biber - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1. Yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi tencereye alıp kavurun. 2. Üzerine domates rendesi ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. 3. Küp küp doğranmış patatesleri ilave edin. 4. Tuz ve baharatları da ekleyin. 5. En son suyunu koyduktan sonra kapağı kapalı pişmeye bırakın. 6. Patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. 7. Patates sulusu hazır, sıcak servis edin.