Tavuklu patatesi en güzel soslarla şu şekilde yapabilirsiniz: 1. Beşamel Soslu Tavuklu Çanak Patates: Bu tarifte, patateslerin içine yerleştirilen tavuk harcı ve üzerine dökülen beşamel sos, yemeğe çok özel bir tat katar. Malzemeler: - Beşamel sos için: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber. - Tavuklu harç için: 400 gr tavuk göğsü, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 küçük boy soğan, yarım kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı kekik, yarım çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı sıcak su. 2. Mangal Soslu Tavuklu Patates: Bu tarifte, tavuk ve patatesler mangal sosuyla marine edilir ve fırında pişirilir. Malzemeler: - Mangal sosu için: 1 paket mangal sosu, zeytinyağı, su, tuz, domates ve biber. Bu soslar, tavuklu patatesin lezzetini artıracaktır.