Buradasın
Patates püresinde topaklanma olmaması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates püresinde topaklanma olmaması için şu adımlar izlenebilir:
- Doğru patates seçimi: Nişasta açısından zengin patatesler (örneğin, Yukon Gold veya Russet) tercih edilmelidir 1.
- Sıcak malzemeler: Püreye eklenecek süt veya krema gibi malzemeler mutlaka sıcak olmalıdır 14.
- Blender kullanmama: Püreyi ezmek için çatal veya ezme kaşığı kullanılmalıdır; blender nişastayı bozarak topaklanmaya neden olabilir 145.
- Yavaş karıştırma: Püre gereğinden fazla karıştırılmamalıdır; fazla karıştırma nişastanın serbest kalmasına ve pürenin yapışkan olmasına yol açabilir 12.
- Eşit boyutlarda doğrama: Patatesler eşit büyüklükte kesilmelidir; farklı boyutlarda kesilen patatesler farklı zamanlarda pişer ve topaklanmaya neden olabilir 25.
- Haşlama suyu: Patatesleri haşladığınız su dökülmemeli, püreye eklenerek daha kıvamlı bir yapı elde edilebilir 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: