Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Parmesan rendesi yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Parmesan peyniri seçimi: Yaklaşık 500 gram parmesan peyniri rendesi için 1 kilo parmesan peyniri gereklidir 1.
- Isıtma ve mayalanma: Sağılan sütler özel soğutma tepsilerinde soğutulur, ardından mayalanır ve hamur kıvamında bir parça oluşana kadar karıştırılır 1.
- Suyun süzülmesi: Oluşan parça bezlere alınarak suyunun süzülmesi için asılır 1.
- Kalıba alma: Suyu süzülen parmesan bezden çıkarılır, ikiye kesilir ve kelepçeli bir kalıba alınır 1. Bu işlem, son suyu bırakana kadar 12 saat boyunca tekrarlanır 1.
- Salamura ve dinlenme: Salamuraya yatırılan parmesan parçaları, 21 gün boyunca salamura havuzunda bekletilir 1. Ardından karanlık bir odada dinlendirilir 1.
- Olgunlaşma: Ahşap raflarda bir yıl boyunca bekletilir 1.
- Rendeleme: Bir yıl sonunda peynir ustaları tarafından kontrol edilip rendelenmeye hazır hale gelir 1.
Parmesan rendesi yaparken dikkat edilmelidir, çünkü peynir çok çabuk yanabilir ve acılaşabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: