Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Parmesanın lezzetli olmasının bazı nedenleri:
- Üretim yöntemi: Parmesan, 13. yüzyılda İtalya'nın Emilia-Romagna bölgesinde ortaya çıkmış geleneksel bir peynirdir 1. Üretiminde, manastırlarda uzun ömürlü bir peynir elde etmek amacıyla geliştirilen ve günümüzde de büyük ölçüde aynı şekilde uygulanan bir yöntem kullanılır 1.
- Uzun olgunlaşma süreci: Peynirin olgunlaşması en az 12 ay sürer, bazı üreticiler ise peyniri 36 ay veya daha uzun süre olgunlaştırır 125. Bu süreç, peynire derin ve karmaşık bir tat kazandırır 5.
- Besin değeri: Yüksek protein içerir ve kalsiyum, fosfor, B vitaminleri gibi mineraller açısından zengindir 235.
- Çiğ inek sütü kullanımı: Üretimde, sadece çimen veya saman ile beslenen ineklerden sağılan, kreması sıyrılmış ve bir gece bekletilmiş çiğ inek sütü kullanılır 2.
- Glutamat oranı: Yüksek oranlarda glutamat içerir, bu da peynire özel bir tat katar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: