Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek parmesan peynirini anlamak için şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Üretim Bölgesi: Parmesan peyniri sadece Emilia-Romagna bölgesindeki Parma, Reggio Emilia, Modena ve kısmen Bologna ve Mantua şehirlerinde üretilir 24.
- Logo: Parmigiano Reggiano olarak etiketlenen peynirlerin üzerinde "Parmigiano-Reggiano" logosu bulunmalıdır 23. Bu logo, peynirin üretildiği bölgeyi ve konsorsiyum tarafından denetlendiğini gösterir 2.
- İçerik: Peynirin sadece çiğ inek sütü, tuz, rennet ve kültürlerden oluşması gerekir; başka katkı maddeleri içermemelidir 15.
- Yaşlandırma Süresi: Gerçek parmesan peyniri en az 12 ay olgunlaştırma süresine sahiptir 2.
- Fiyat: Gerçek parmesan peyniri, üretim sürecinin uzun olması nedeniyle diğer peynir türlerine göre daha yüksek bir fiyata sahiptir 2.
Ayrıca, güvenilir ve tanınan marketlerden veya gurme mağazalarından alışveriş yapmak da sahte ürünlerden kaçınmaya yardımcı olabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: