• Buradasın

    Panini ekmek hangi ızgara ile yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Panini ekmeği, ızgara veya özel bir panini presi ile yapılır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Izgara panini nasıl yapılır?

    Izgara panini yapmak için gerekli malzemeler: ciabatta veya focaccia ekmeği; 50 g prosciutto; 50 g mozzarella; 1-2 dilim domates; taze fesleğen yaprakları; zeytinyağı (üzeri için). Yapılışı: 1. Ekmek ikiye kesilir. 2. Mozzarella, prosciutto ve dilimlenmiş domatesler ekmeğin arasına yerleştirilir, üzerine fesleğen yaprakları eklenir. 3. Ekmeğin dışına zeytinyağı sürülür. 4. Sandviç, bir panini presinde veya ızgarada, dışı çıtır olana ve içindeki malzemeler ısınana kadar birkaç dakika bastırarak pişirilir. Modern varyasyonlar: tavuk ve pesto soslu; avokado ve domatesli; füme et ve cheddar peynirli paniniler. Izgara sebzeli panini yapmak için ise malzemeler: kepekli baget ekmeği; patlıcan; kabak; közlenmiş kırmızı biber; mantar; mozzarella peyniri; pesto sos; balzamik sirke. Hazırlanışı: 1. Izgara kızdırılır ve jülyen kesilen patlıcan ve kabak 5’er dakika kızartılır. 2. Mantarlar ızgaraya alınıp kızartılır. 3. Ekmek ızgarada hafif kızartılır. 4. Ekmeğin tabanına pesto sosu sürülür, üzerine mozzarella peyniri ve balzamik sirke eklenir. 5. Kızartılan sebzeler ve köz kırmızı biber eklenerek ekmek kapatılır ve servis edilir.