Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Izgara panini yapmak için gerekli malzemeler:
- ciabatta veya focaccia ekmeği 2;
- 50 g prosciutto 2;
- 50 g mozzarella 2;
- 1-2 dilim domates 2;
- taze fesleğen yaprakları 2;
- zeytinyağı (üzeri için) 2.
Yapılışı:
- Ekmek ikiye kesilir 2.
- Mozzarella, prosciutto ve dilimlenmiş domatesler ekmeğin arasına yerleştirilir, üzerine fesleğen yaprakları eklenir 2.
- Ekmeğin dışına zeytinyağı sürülür 2.
- Sandviç, bir panini presinde veya ızgarada, dışı çıtır olana ve içindeki malzemeler ısınana kadar birkaç dakika bastırarak pişirilir 2.
Modern varyasyonlar:
Izgara sebzeli panini yapmak için ise malzemeler:
- kepekli baget ekmeği 3;
- patlıcan 3;
- kabak 3;
- közlenmiş kırmızı biber 3;
- mantar 3;
- mozzarella peyniri 3;
- pesto sos 3;
- balzamik sirke 3.
Hazırlanışı:
- Izgara kızdırılır ve jülyen kesilen patlıcan ve kabak 5’er dakika kızartılır 3.
- Mantarlar ızgaraya alınıp kızartılır 3.
- Ekmek ızgarada hafif kızartılır 3.
- Ekmeğin tabanına pesto sosu sürülür, üzerine mozzarella peyniri ve balzamik sirke eklenir 3.
- Kızartılan sebzeler ve köz kırmızı biber eklenerek ekmek kapatılır ve servis edilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: