Buradasın
Pancar turşusunun fermente olduğu nasıl anlaşılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pancar turşusunun fermente olduğunu anlamak için şu belirtilere dikkat edilmelidir:
- Koku: Fermente olmuş turşu, kötü ve keskin bir kokuya sahip olabilir 2.
- Su Durumu: Turşu suyunun bulanık veya kaygan hale gelmesi, fermentasyonun bozulduğunu gösterir 24.
- Küf Oluşumu: Turşunun üzerinde beyaz, mavi veya yeşil küf tabakası oluşmuşsa, bu turşunun bozulduğunu işaret eder 24.
- Tat: Turşunun tadı değişmiş, ekşiden çok acımtırak ve çürümüş bir hale gelmişse, fermente olmuştur 2.
Fermente olmuş turşu tüketilmemelidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: