Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Özbek pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı baldo pirinç 1;
- 50 gr kuş üzümü 1;
- 500 gr parça kuzu eti 1;
- 100 gr tereyağı 1;
- 100 gr çam fıstığı 1;
- 300 gr kuzu kıyma 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1/3 çay kaşığı toz karanfil 1;
- 1/3 çay kaşığı toz tarçın 1;
- 1/3 çay kaşığı toz kakule 1.
Yapılışı:
- Baldo pirinci iyice yıkayın ve süzgece alıp suyunu süzün 1.
- Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin ve yumuşayana kadar suda bekletin 1.
- Küçük kesilmiş etleri yıkayıp tencereye alın ve üzerini aşacak kadar su ilave edip orta ateşte pişirin 1.
- Etler pişince varsa suyunu süzün 1.
- Etlere tereyağı ve çam fıstıklarını ekleyin 1. Çam fıstıkları kızarana kadar kavurun 1.
- Etleri pişirdiğiniz suyu 2,5 su bardağı dolusu olana kadar tamamlayıp tencereye ilave edin 1.
- Kıyma, kuş üzümü, tarçın, karanfil ve kakuleyi ilave edin 1.
- Yıkanmış pirinci ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin 1.
- 10 dakika demlendirip sıcak servis yapın 1.
Alternatif bir Özbek pilavı tarifi için diyetkolik.com sitesini ziyaret edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: