Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Otellerde sunulan peynirler, bölgeye ve otelin menüsüne göre değişiklik gösterebilir. Türkiye'de sıkça rastlanan bazı peynir çeşitleri şunlardır:
- Ezine Peyniri: İnek, koyun veya keçi sütünden yapılan, sert veya yumuşak seçenekleri bulunan bir peynirdir 13.
- Tulum Peyniri: Olgun bir peynir olup, tulumlarda en az üç ile altı ay arası bekletilir 1.
- Kars Kaşarı: Kars ve Ardahan yöresindeki meralarda otlayan hayvanların sütünden yapılan özel bir peynirdir 14.
- Gravyer: Tam yağlı inek sütünden yapılan, koyu sarı renge ve iri gözeneklere sahip bir peynirdir 2.
- Hellim: Kıbrıs kökenli olup, inek, koyun veya keçi sütünden geleneksel yöntemlerle yapılır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: