Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ot çeşitlerinden bazıları şunlardır:
- Yabani otlar 3. Bu kategoride ada çayı, civanperçemi, dar yapraklı sinirli ot, kendir, lavandula angustifolia, mercimek otu, nane, soğan, teucrium scorodonia, thymus caespititius, thymus citriodorus, thymus herba-barona, thymus praecox, thymus serpyllum ve thymus vulgaris gibi türler bulunur 3.
- Ege'de yetişen otlar 4. Cibez otu, şevketi bostan, deniz börülcesi, arapsaçı, turp otu, hardal otu, kazayağı, ebegümeci, hodan, kaya koruğu, zahter, dikenli ot çeşitleri, eşek dikeni, köremen, su teresi, sinir otu, eşek helvası, eşek marulu, gelincik, çiriş, eşek marulu, sarmaşık, sirken, silcan ve sirken gibi türler bu kategoriye dahildir 4.
- Diğer ot çeşitleri 1. Karayılan otu, hayıt, ısırgan otu, kekik, aslanpençesi, ışkın, labada, madımak, şevketi bostan, deniz börülcesi, arapsaçı, turp otu, hardal otu, kazayağı, karahindiba, yabani pırasa, ebegümeci, hodan, kaya koruğu, tatlı sarmaşık, zahter, deve dikeni, kırtıl, mayıs dikeni, gürcü otu, şevketi bostan, helvacık otu, süt otu, at kestanesi, balsam otu, böğürtlen, alıç ve diken otu gibi türler de bulunmaktadır 1.
Ayrıca, otlar tek yıllık geniş yapraklı, çok yıllık geniş yapraklı ve tek ve çok yıllık dar yapraklı olarak da sınıflandırılabilir 2.
Otların kullanımı hakkında bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: