Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Omleti yumuşak yapmak için şu adımları izlemek gerekir:
- Yumurtaları oda sıcaklığında kullanmak: Buzdolabından çıkarılan yumurtalar pişerken sertleşir ve sönük kalır 1.
- Yumurtaları iyice çırpmak: Çırpma işlemi, içine hava girmesini sağlar ve omletin kabarık olmasını sağlar 13. Tel çırpıcı kullanmak daha iyidir 1.
- Süt eklemek: Az miktarda süt, yumurtanın pişerken oluşturacağı sertliği gidererek omleti daha yumuşak yapar 12.
- Yapışmaz tava kullanmak: Tavanın boyutu ortalama olmalı, çok küçük veya çok büyük olmamalıdır 13.
- Kısık ateşte pişirmek: Omleti kısık ateşte pişirmek, her yerinin eşit şekilde pişmesini sağlar 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: