Şekerleme çeşitleri şunlardır: 1. Pamuk Şeker: Şeker ve gıda boyası ile yapılan, bükülmüş bir şekerleme türüdür. 2. Elma Şekeri: Elmaların şeker, su, gıda boyası ve limon suyu ile pişirilip soğutulmasıyla yapılır. 3. Badem Ezmesi (Marzipan): Şeker ve öğütülmüş bademden yapılan, bazen çikolata ile kaplanan bir şekerlemedir. 4. Jöle Şekerleme (Jelibon): Meyve suyu, jelatin ve bal karışımından oluşan çiğneme şekerlemeleridir. 5. Pestil: Meyve özlerinin bastırılarak yaprak şekline getirilmesi ile elde edilen sağlıklı bir şekerleme türüdür. 6. Lokum: Su, şeker, nişasta gibi malzemelerle hazırlanan geleneksel bir şekerleme türüdür. 7. Tuzlu Karamel Şekeri: Karamel ve tuzun birleşiminden oluşan yeni nesil bir şekerlemedir.