Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oğul Türkkan'ın viski tadımı nasıl yapılır ile ilgili bir bilgisi bulunamamıştır. Ancak, genel olarak viski tadımı şu şekilde yapılır:
- Burun 5. Kadeh döndürülerek viskinin hava alması sağlanır 5. Burnu kadehe yaklaştırarak koklanır ve alınan kokular tarif edilmeye çalışılır 5.
- Damak 5. Ufak bir yudum alınarak tadıma başlanır 5. Aromalara odaklanılır ve burunda alınan aromaların damakta da mevcut olup olmadığı veya farklı tatların ortaya çıkıp çıkmadığı değerlendirilir 5.
- Bitiş 5. Viskiyi içtikten sonra damakta kalan son aromalar ve bu aromaların ne kadar süre kaldığı test edilir 5.
Ayrıca, tadımı sessiz ve sakin bir ortamda yapmak, viskinin önüne geçecek baskın kokular bulunmayan bir yerde olmak ve konsantrasyon artıracak bir müzik eşliğinde tatmak önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: