Oğlak etinin neden çevirme yöntemiyle pişirildiğine dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, bu yöntemin bazı nedenleri şunlar olabilir: Lezzet ve doku: Bahar aylarında yapılan oğlak çevirmenin, pembe ile beyaz arası renkte ve yumuşacık bir eti olduğu söylenir. Pişirme kolaylığı: Oğlak etinin, belli bir pişme aşamasından sonra ters yüz edilmesi (çevrilmesi), etin daha iyi pişmesini sağlayabilir. Gelenek ve ritüel: Trakya'da oğlak tandır, Hıdırellez gibi özel günlerde, sürülerin çoğalışının sevincini paylaşmak amacıyla bir şölen yemeği olarak hazırlanır. Ayrıca, oğlak çevirme, etin marinesinden tutun da çeşitli tatlandırma yöntemleriyle de hazırlanabilir ve hepsi "çevirme" olarak adlandırılır.