Buradasın
Ocakbaşı mangalcı frit nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ocakbaşı mangalcı frit (kızartma) yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Yağın Hazırlanması: Bitkisel yağlar (kanola, mısır, ayçiçeği yağı gibi) kullanılarak yeterli miktarda yağ hazırlanır 1. Yağın sıcaklığı genellikle 175-190 derece arasında olmalıdır 1.
- Yiyeceklerin Hazırlanması: Et, tavuk, balık, sebze, peynir, hamur işleri ve patates gibi sıcaklığa dayanıklı yiyecekler doğranır veya hazırlanır 12.
- Kızartma İşlemi: Yiyecekler, yağın içine atılarak kızartılır 1. Kızartma süresi, yiyeceklerin boyutuna ve cinsine göre belirlenir 1. Her iki tarafın da eşit şekilde kızarması için ara ara çevrilir 2.
- Son İşlem: Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra yiyecekler, fazla yağdan arındırılmak üzere kağıt havlu üzerine alınır ve dinlendirilir 1. Ardından servis yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: