Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ilık Nutella Soslu Balkabaklı Krep Tarifi:
Malzemeler:
- 2 adet yumurta 13;
- 3/4 cup balkabağı püresi 13;
- 1 cup süt 13;
- 3/4 cup su 13;
- 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 13;
- 2 cup un 13;
- 1/2 cup esmer şeker 13;
- 1/2 çay kaşığı tuz 13;
- 1/2 tatlı kaşığı vanilya ekstresi 13;
- 1 tatlı kaşığı tarçın 13;
- 1/4 tatlı kaşığı muskat rendesi 13;
- 1/4 tatlı kaşığı karanfil 13;
- 1/4 tatlı kaşığı zencefil 13.
Nutella Sos İçin:
- 1/2 cup Nutella 13;
- 1/3 cup su 13;
- 1/3 cup süt 13;
- 2 çorba kaşığı bal 13;
- 2 çorba kaşığı kakao 13;
- 1 çorba kaşığı nişasta 13;
- bir tutam tuz 13;
- 1 çay kaşığı tereyağı 13.
Yapılışı:
- Yumurtaları büyük bir kapta çırpın 13.
- Balkabağı püresi, su, süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın 13.
- Un, şeker ve baharatları ilave ederek pürüzsüz ve akışkan bir hamur elde edene kadar çırpın 13.
- Krep tavasını hafifçe yağlayarak ısıtın 13.
- Tavaya 1/4 cup veya yarım kepçe hamur dökün, hamurun tavanın her yerine eşit yayılmasını sağlayın 13.
- Krebinizi altın rengi alana kadar yaklaşık 1 dakika pişirin, ardından ters çevirip diğer yüzünü 30 saniye pişirin 13.
- Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın 13.
Nutella sos için:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: