• Buradasın

    Nikujaga çorbası nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    NikujagaJapon mutfağında tatlandırılmış soya sosuyla haşlanmış et, patates ve soğandan oluşan bir yemektir 12.
    Genellikle sıvının çoğu azaltılıncaya kadar kaynatılır 1. İnce dilimlenmiş sığır eti en yaygın kullanılan ettir, ancak kıyılmış sığır eti de popülerdir 1. Doğu Japonya'da ise sığır eti yerine genellikle domuz eti kullanılır 1.
    Nikujaga, bir kase beyaz pirinç ve miso çorbasıyla servis edilen ortak bir ev yapımı kış yemeğidir 13. Aynı zamanda izakayalarda da sunulmaktadır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi ülkenin hangi çorbası meşhur?

    Bazı ülkelerin meşhur çorbaları şunlardır: Amerika: Clam and corn Chowder (deniz ürünleri ve mısırla yapılan kıvamlı sebze çorbası). Çin: Won ton Soup (mantılı ve sebzeli "şeffaf" çorba), Lanzhou sığır etli erişte çorbası. Fransa: Soğan Çorbası (içerisinde bir dilim kızarmış ekmek, bol kaşar peyniri bulunan "şeffaf" çorba), Bouillabaisse (Marsilya yöresinde yapılan, patatesli balık ve deniz ürünleri çorbası). İspanya: Gaspacho (Endülüs bölgesinden soğuk domates çorbası). İtalya: Minestrone (içerisinde kalın kesilmiş taze makarna bulunan sebze çorbası). Japonya: Miso soup (yosun türü bir bitkinin "şeffaf" türde çorbası). Macaristan: Gulash (çok sulu tas kebabı kıvamında et çorbası). Rusya: Bortch (lahanası bol, kremalı sebze çorbası). Türkiye: Ezogelin Çorbası, İşkembe Çorbası, Tarhana Çorbası, Yayla Çorbası.

    Nikujaganın içine ne konur?

    Nikujaga yemeğinin içine genellikle şu malzemeler konur: Et: İnce dilimlenmiş dana eti veya domuz eti kullanılır. Patates: Orta büyüklükte, soyulmuş ve iri parçalar halinde kesilmiş. Soğan: Dilimlenmiş soğan, yemeğe lezzet katar. Havuç: Genellikle eklenen bir diğer sebzedir, yemeğe renk ve tat verir. Dashi: Japon mutfağında kullanılan temel bir et suyu, kombu ve katsuobushi ile yapılır. Soya sosu: Tuzlu ve umami lezzeti verir. Mirin: Tatlı bir pirinç şarabı, yemeğe tatlılık ve parlaklık verir. Şeker: Lezzeti dengelemek için kullanılır. Sake: Yemeklik pirinç şarabı, isteğe bağlı olarak eklenebilir. Ayrıca, yemeğe isteğe bağlı olarak iplik fasulyesi (ito konnyaku/shirataki) de eklenebilir.