• Buradasın

    Nevşehir tavası kaç saatte pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming clay pot of Nevşehir tava, filled with tender meat and vegetables, sits on a traditional Turkish stove, with a cook in a checkered apron stirring it while golden sunlight filters through a rustic kitchen window.
    Nevşehir tavası, yaklaşık 1-1,5 saat arasında pişer 34.
    Pişirme süresi, fırının sıcaklığına ve kullanılan malzemelere bağlı olarak değişebilir. Geleneksel olarak odun ateşinde pişirilmesi önerilir, ancak ev koşullarında önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında da pişirilebilir 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Nevşehir Tava hangi etten yapılır?

    Nevşehir tava, kuzu eti veya dana etinden yapılır. Malzemeler: 2 kg kuzu eti (kuşbaşı); yarım kilo dana eti; 6-7 adet domates; 200 gram kuyruk yağı; 3-4 adet acı biber veya sivri biber; 2-3 yeşil biber; 2 diş sarımsak; karabiber ve tuz. Etler, genellikle odun ateşinde veya taş fırında pişirilir.

    Nevşehir tava içinde ne var?

    Nevşehir tava içinde bulunan malzemeler: Yarım kilo dana veya kuzu eti (kuşbaşı doğranmış); Bir baş sarımsak; 4 tane domates; 4 tane biber (genellikle acı ve tatlı sivri biberler); 2 tane patates; 2 tane patlıcan; Kuyruk yağı; Pul biber, kekik, tuz, toz biber (baharatlar). Nevşehir tava, odun ateşinde veya taş fırında pişirilmelidir.