Muzlu puding yapmak için gerekli malzemeler: 2,5 su bardağı süt; 2 silme yemek kaşığı nişasta; 1 tatlı kaşığı un; 1 adet yumurta sarısı; 1 adet iri muz; 1 çay bardağı şeker; 1 çay bardağı süt (muzu parçalamak için). Yapılışı: 1. Muz parçalara ayrılır ve robot içine konulur. 2. 1 çay bardağı süt eklenir ve robot ile çekilip parçalanır. 3. Aynı kap içine yumurta sarısı, nişasta, şeker ve un konulup robotta iyice çekilir. 4. Hazırlanan muzlu karışım tencereye boşaltılır. 5. Üzerine 2,5 su bardağı süt eklenip devamlı çırparak koyulaşana kadar pişirilir. 6. Piştikten sonra kuplara pay edilip oda ısısında soğumaya bırakılır. 7. Tamamen soğuduktan sonra dolaba kaldırılıp tamamen soğutulur. 8. Soğuduktan sonra muz dilimleri ile süslenip servis edilir. Notlar: Kullanılan muzların taze olmasına dikkat edilmelidir. Şeker miktarı kişisel tercihlere göre ayarlanabilir. Kıvamı artırmak isteyenler, nişasta miktarını artırabilir. Tarif, 3-4 kişilik porsiyonlar için uygundur. Muzlu puding tarifi için ayrıca yemek.com ve gzt.com sitelerindeki tarifler de incelenebilir.