Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk mutfağı, Türkiye'nin ulusal mutfağı olup, Orta Asya, Selçuklu ve Osmanlı kültürünün mirasçısıdır 12.
Türk mutfağının bazı özellikleri:
- Çeşit zenginliği: Çorbalar, kebaplar, köfteler, zeytinyağlı sebzeler, hamur işleri ve tatlılar gibi birçok yemek türünü içerir 124.
- Bölgesel farklılıklar: Karadeniz, Güneydoğu, Orta Anadolu gibi bölgelerde farklı yemek kültürleri bulunur 14.
- Etkileşim: Mezopotamya, Akdeniz ve Güney Asya mutfaklarından etkilenmiş, aynı zamanda bu mutfakları etkilemiştir 23.
- Sürdürülebilirlik: Sebze, meyve ve et gibi her türlü besin ögesini değerlendirir 4.
- Sosyal önem: Düğün, sünnet, cenaze gibi özel günlerde yemek verme geleneği vardır 24.
- Beslenme alışkanlıkları: Ekmek tüketimi yaygındır, yemekler genellikle besmele ile başlanır ve sofra duası yapılır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: