Buradasın
Mutfakta çalışma ortamında aranacak fiziksel özellikler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta çalışma ortamında aranacak bazı fiziksel özellikler:
- Aydınlatma: Doğal ve yapay aydınlatma olmalı, ışık göze doğrudan gelmemeli ve gölgeler işin üzerine düşmemelidir 15.
- Havalandırma: Kirli hava dışarı, temiz hava içeri alınmalı, davlumbaz ve aspiratörlerle desteklenmelidir 15.
- Isıtma: Yazın ısı 18°C'den fazla, kışın 22°C'nin altına düşmemelidir 2.
- Zemin ve duvar: Kolay temizlenebilir, kaymaz ve dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır 23. Mutfak zemininde eğim, su birikintilerini önleyecek yönde verilmelidir 3.
- Tavanlar: Kabarmış, çatlak ve yiyeceğe toz düşürebilecek durumda olmamalıdır 3.
- Depolama: İlk giren ilk çıkar (FİFO) ilkesine uyulmalı, nem, yosunlanma, koku ve toz olmamalıdır 2.
- Hijyen: Çalışma alanlarında çöp bırakılmamalı, haşere kontrolü yapılmalı ve yiyecekler kapalı kaplarda saklanmalıdır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: