Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mürdüm Erik Sosu Tarifi:
Malzemeler:
- 9 adet mürdüm eriği
- 2 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker (tepeleme)
- 3 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
Yapılışı:
- Eriğin Hazırlanması: Mürdüm eriklerini yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın 3.
- Muhallebinin Hazırlanması: Bir tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri, yumurtayı ve vanilyayı ekleyip çırpma teliyle karıştırın 3. Orta ateşte katılaşana kadar pişirin 3.
- Erik Sosunun Hazırlanması: Doğranmış erikleri tencereye alın, su ve şekeri ekleyip kaynatın 3. Erikler yumuşayınca rondodan geçirin 3. Biraz suyla açtığınız nişastayı ekleyip kıvam alana kadar karıştırın 3.
- Servis: Erik sosunu ocaktan alıp, muhallebinin üzerine ilave edin 3. Hafif ılıdıktan sonra kapları folyo ile kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin 3.
Not: Erikleriniz çok ekşi ise şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: