Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Munzur peyniri, genellikle koyun veya keçi sütünden yapılır ve şu adımlarla üretilir:
- Mayalama: Süt mayalanır ve bir saat beklenir 13.
- Süzme: Mayalı süt, ince bir tülbentten süzülür 13.
- Dinlendirme: Süzülen peynir bir gece dinlendirilir 13.
- Torbada Bekletme: Dinlenen peynir, büyük torbalara konur ve 10 gün bekletilir 13. Bu aşamada suyun tamamen çekilmesi amaçlanır 13.
- Tuzlama: Peynir, kemah tuzuyla bolca tuzlanır 13.
- İkinci Bekletme: Tuzlama işleminden sonra peynir tekrar torbalara konur ve 10 gün daha bekletilir 13.
- Depolama: Suyu tamamen süzülünce, peynir bidonlara veya deriye basılmak üzere soğuk hava depolarına gönderilir 13.
Bu yöntem, teknolojinin ilerlemesiyle kısmen terk edilmiş olup, peynirler artık soğuk hava depolarında olgunlaştırılmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: