Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mumbar, buzdolabında şu şekilde saklanabilir:
- Hava geçirmez kaplar veya alüminyum folyo: Mumbar, hava geçirmez bir kap içinde veya alüminyum folyo ile sarılarak buzdolabının alt bölmelerinden birinde muhafaza edilmelidir 2.
- Düşük sıcaklık: Mumbar, buzdolabının soğuk bölmelerinden birinde saklanarak daha uzun süre taze kalması sağlanabilir 2.
- Kurutma: Mumbarın nem almasını engellemek için iyice kurutulması veya fazla suyunun süzülmesi önerilir 2.
- Etiketleme: Saklama kaplarının etiketlenerek, hangi tarihte yapıldığı ve ne kadar süreyle tüketilebileceği belirtilmelidir 2.
Mumbar, buzdolabında 2-3 gün içinde tüketilmelidir 3. Daha uzun süre saklanması gerekiyorsa, dondurucuda muhafaza edilmelidir 3.
Mumbarın dondurulması, dokusunu ve lezzetini bozabileceğinden önerilmez 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: