Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Montreal baharat karışımı, genellikle biftek, tavuk, domuz eti ve somon gibi et yemeklerinde kullanılır 12. Ayrıca patates kızartması, fırınlanmış sebzeler ve ızgara sebzeler ile de uyumludur 24.
Kullanım şekilleri:
- Marinasyon: Etleri zeytinyağı veya başka bir sıvı ile karıştırıp Montreal baharat karışımı ile ovarak marine edebilirsiniz 12. Baharatların lezzetini etin içine çekmesi için buzdolabında bir süre bekletilmesi önerilir 14.
- Pişirme: Etleri pişirmeden önce Montreal baharat karışımı ile ovabilir veya üzerlerine serpebilirsiniz 12.
- Sos veya dip: Yoğurt, mayonez veya başka bir sosla karıştırarak lezzetli bir sos veya dip hazırlayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: