Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Modern Türk mutfağında kaburga dolması yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 kilogram kuzu kaburgası 1;
- 3 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 adet kuru soğan 1;
- 1/2 su bardağı dolmalık fıstık 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 3 su bardağı pirinç 1;
- 2 tatlı kaşığı yenibahar 1;
- 2 çay kaşığı kimyon 1;
- 2 çay kaşığı kişniş 1;
- 2 çay kaşığı tarçın 1;
- 2 çay kaşığı karabiber 1;
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 avuç ince doğranmış dereotu 1;
- 1 avuç ince doğranmış maydanoz 1.
Yapılışı:
- İç pilavın hazırlanması: Pirinci tuzlu ılık su ile ıslatıp kabarması için 15 dakika bekletin 1. Kuş üzümlerini de su dolu bir kasede bekletin 1.
- Tencerede pişirme: Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı alıp ince doğranmış soğanları ekleyin 1. Soğanlar pembeleştiğinde dolmalık fıstıkları ekleyin ve kavurun 1. İnce doğranmış sarımsakları, biber ve domates salçalarını ekleyip bir bardak su ilave edin 1. Süzüp yıkadığınız pirinci ekleyip kavurun 1. Yaklaşık yarım su bardağı daha su ilave edin ve karıştırın 1. Baharatları ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın 1. Yarım su bardağı daha su ilave edin, 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve tereyağı eriyene kadar karıştırın 1.
- Kaburganın hazırlanması: Kaburganın üst deri kısmıyla kaburga kemiklerinin olduğu kısmı birbirinden ayırmak için keskin bir bıçakla cep açın 1.
- Doldurma: Hazırladığınız iç pilavın yarısını kaburgaya doldurun ve kaburgayı iğne ve iplik ile dikin 1.
- Pişirme: Kaburga dolmasını fırın tepsisine alın, tepsiye su doldurun ve alüminyum folyo ile kapatın 1. Önceden 225 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 2,5 saat pişirin 1.
- Servis: Fırından çıkardıktan sonra üzerine sos sürüp 15-20 dakika daha pişirin 1. Sıcak olarak servis edin
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: