• Buradasın

    Mitite köftenin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mitite köftenin içine aşağıdaki malzemeler konur:
    • 500 g kıyma (dana veya sığır eti kıyması) 13;
    • 1500 kg koyun veya kuzu eti kıyması (orta yağlı) 1;
    • 1,5 kg ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içi 1;
    • 500 g soyulup dörde bölünmüş soğan 1;
    • 1 çay kaşığı kimyon 1;
    • 2 demet ince kıyılmış maydanoz 1;
    • 2 diş dövülmüş sarımsak 1;
    • 1 tatlı kaşığı karabiber 1;
    • 3 yumurta 1.
    Ayrıca, isteğe göre pul biber, kekik ve galeta unu da eklenebilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mitit köftesi nasıl pişirilir?

    Mitite köftesi pişirmek için gerekli malzemeler: 250 g kıyma; 1 tatlı kaşığı ince bulgur (1 yemek kaşığı suda 15 dakika bekletilmiş); 1 arpacık soğanı; 1 dilim ekmek içi; bir tutam tuz; bir tutam kimyon; 1 çay kaşığı domates salçası. Pişirme aşamaları: 1. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ıslatıp avucunuzun içinde iyice suyunu sıktığınız ekmek içini, tuzu, kimyonu, suda beklettiğiniz irmiği ve salçayı bir kaba aktarın. 2. Hamurdan misket parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. 3. Köfteleri sıvı yağda kızartın. 4. Patates püresi için haşlanmış patates ile havucu çatalayla ezin. 5. Püreyi, köfteleri, kıvırcık marulu, dilimlenmiş portakalı tabağa alıp servis yapın. Alternatif bir mitite köftesi tarifi: 500 gr kıyma; 1 küçük kuru soğan; 1 tatlı kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı karabiber (silme); Yarım çay kaşığı kimyon; Tuz. Hazırlanışı: 1. Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. 2. Kıyma, soğan, ekmek içi veya galeta unu ve baharatları iyice (3-4 dakika kadar) yoğurun. 3. İsteğe göre fındıktan biraz büyük parçalar halinde yuvarlayın. 4. Birbirine yapışmaması için un serpip yuvarlayın. 5. Sıvı yağı tavaya alın. 6. Arada hafif sallayarak veya zarar vermeden karıştırarak kızartın.

    Köfte için hangi kıyma kullanılır?

    Köfte yapımında orta yağlı kıyma kullanılması önerilir. En lezzetli sonuçlar için dana ve kuzu kıyma karışımı tercih edilebilir.

    Köfte harcına ne konur?

    Köfte harcına konan temel malzemeler şunlardır: Kıyma. Soğan. Ekmek içi. Yumurta. Baharatlar. Sarımsak. Maydanoz. Ayrıca, köfte harcına bulgur, ceviz, fındık gibi ek malzemeler de eklenebilir.