Mitite köftesi pişirmek için gerekli malzemeler: 250 g kıyma; 1 tatlı kaşığı ince bulgur (1 yemek kaşığı suda 15 dakika bekletilmiş); 1 arpacık soğanı; 1 dilim ekmek içi; bir tutam tuz; bir tutam kimyon; 1 çay kaşığı domates salçası. Pişirme aşamaları: 1. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ıslatıp avucunuzun içinde iyice suyunu sıktığınız ekmek içini, tuzu, kimyonu, suda beklettiğiniz irmiği ve salçayı bir kaba aktarın. 2. Hamurdan misket parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. 3. Köfteleri sıvı yağda kızartın. 4. Patates püresi için haşlanmış patates ile havucu çatalayla ezin. 5. Püreyi, köfteleri, kıvırcık marulu, dilimlenmiş portakalı tabağa alıp servis yapın. Alternatif bir mitite köftesi tarifi: 500 gr kıyma; 1 küçük kuru soğan; 1 tatlı kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı karabiber (silme); Yarım çay kaşığı kimyon; Tuz. Hazırlanışı: 1. Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. 2. Kıyma, soğan, ekmek içi veya galeta unu ve baharatları iyice (3-4 dakika kadar) yoğurun. 3. İsteğe göre fındıktan biraz büyük parçalar halinde yuvarlayın. 4. Birbirine yapışmaması için un serpip yuvarlayın. 5. Sıvı yağı tavaya alın. 6. Arada hafif sallayarak veya zarar vermeden karıştırarak kızartın.