Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mitite köftesi pişirmek için gerekli malzemeler:
- 250 g kıyma 1;
- 1 tatlı kaşığı ince bulgur (1 yemek kaşığı suda 15 dakika bekletilmiş) 1;
- 1 arpacık soğanı 1;
- 1 dilim ekmek içi 1;
- bir tutam tuz 1;
- bir tutam kimyon 1;
- 1 çay kaşığı domates salçası 1.
Pişirme aşamaları:
- Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ıslatıp avucunuzun içinde iyice suyunu sıktığınız ekmek içini, tuzu, kimyonu, suda beklettiğiniz irmiği ve salçayı bir kaba aktarın 1. İyice yoğurun 1.
- Hamurdan misket parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın 1.
- Köfteleri sıvı yağda kızartın 1.
- Patates püresi için haşlanmış patates ile havucu çatalayla ezin 1. Tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyip tekrar karıştırın 1.
- Püreyi, köfteleri, kıvırcık marulu, dilimlenmiş portakalı tabağa alıp servis yapın 1.
Alternatif bir mitite köftesi tarifi:
- 500 gr kıyma 2;
- 1 küçük kuru soğan 2;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 2;
- 1 çay kaşığı karabiber (silme) 2;
- Yarım çay kaşığı kimyon 2;
- Tuz 2.
Hazırlanışı:
- Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın 2.
- Kıyma, soğan, ekmek içi veya galeta unu ve baharatları iyice (3-4 dakika kadar) yoğurun 2.
- İsteğe göre fındıktan biraz büyük parçalar halinde yuvarlayın 2.
- Birbirine yapışmaması için un serpip yuvarlayın 2.
- Sıvı yağı tavaya alın 2. Isınınca yuvarlanan köfteleri kızgın yağa atın 2.
- Arada hafif sallayarak veya zarar vermeden karıştırarak kızartın 2. Kağıt havlu üzerine alın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: