• Buradasın

    Mitit köftesi nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mitite köftesi pişirmek için gerekli malzemeler:
    • 250 g kıyma 1;
    • 1 tatlı kaşığı ince bulgur (1 yemek kaşığı suda 15 dakika bekletilmiş) 1;
    • 1 arpacık soğanı 1;
    • 1 dilim ekmek içi 1;
    • bir tutam tuz 1;
    • bir tutam kimyon 1;
    • 1 çay kaşığı domates salçası 1.
    Pişirme aşamaları:
    1. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ıslatıp avucunuzun içinde iyice suyunu sıktığınız ekmek içini, tuzu, kimyonu, suda beklettiğiniz irmiği ve salçayı bir kaba aktarın 1. İyice yoğurun 1.
    2. Hamurdan misket parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın 1.
    3. Köfteleri sıvı yağda kızartın 1.
    4. Patates püresi için haşlanmış patates ile havucu çatalayla ezin 1. Tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyip tekrar karıştırın 1.
    5. Püreyi, köfteleri, kıvırcık marulu, dilimlenmiş portakalı tabağa alıp servis yapın 1.
    Alternatif bir mitite köftesi tarifi:
    • 500 gr kıyma 2;
    • 1 küçük kuru soğan 2;
    • 1 tatlı kaşığı pul biber 2;
    • 1 çay kaşığı karabiber (silme) 2;
    • Yarım çay kaşığı kimyon 2;
    • Tuz 2.
    Hazırlanışı:
    1. Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın 2.
    2. Kıyma, soğan, ekmek içi veya galeta unu ve baharatları iyice (3-4 dakika kadar) yoğurun 2.
    3. İsteğe göre fındıktan biraz büyük parçalar halinde yuvarlayın 2.
    4. Birbirine yapışmaması için un serpip yuvarlayın 2.
    5. Sıvı yağı tavaya alın 2. Isınınca yuvarlanan köfteleri kızgın yağa atın 2.
    6. Arada hafif sallayarak veya zarar vermeden karıştırarak kızartın 2. Kağıt havlu üzerine alın 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Köftenin piştiğini nasıl anlarız?

    Köftenin piştiğini anlamak için birkaç yöntem vardır: 1. Renk Değişimi: Köftenin dış yüzeyi pişerken açık kahverengi bir ton alır. 2. Dokusal Kontrol: Köftenin dış kısmı hafif yumuşak olmalı, parmağınızla bastırdığınızda yumuşaklık hissedilmelidir. 3. İç Harcın Durumu: İç harcın tamamen pişip pişmediğini kontrol etmek için bir köfte kesip iç kısmını görebilirsiniz. 4. Su Testi: Haşlama sırasında kullanılan su bulanık hale gelmişse ve yüzeyinde köpük oluşmuşsa, köftenin piştiğini gösterir. 5. Zamanlama: Genellikle köfteler, yaklaşık 15-20 dakika kaynar suda tutulduğunda pişer.

    Köftenin yumuşak olması için hangi ısıda pişirilir?

    Köftenin yumuşak olması için orta-yüksek ısı kullanılması önerilir.

    Mitite ve misket köfte aynı mı?

    Mitite köfte ve misket köfte aynı şeyi ifade eder.

    Mitite köftenin içine ne konur?

    Mitite köftenin içine aşağıdaki malzemeler konur: 500 g kıyma (dana veya sığır eti kıyması); 1500 kg koyun veya kuzu eti kıyması (orta yağlı); 1,5 kg ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içi; 500 g soyulup dörde bölünmüş soğan; 1 çay kaşığı kimyon; 2 demet ince kıyılmış maydanoz; 2 diş dövülmüş sarımsak; 1 tatlı kaşığı karabiber; 3 yumurta. Ayrıca, isteğe göre pul biber, kekik ve galeta unu da eklenebilir.