Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mısır kurutmak için üç ana yöntem kullanılabilir:
- Güneşte Kurutma: Mısırın kabuklarını soyup koçanlarıyla birlikte güneş gören bir yerde, havada duracak şekilde asarak kurutabilirsiniz 2. Bu yöntemde mısırların her gün yönü değiştirilmelidir 2.
- Fırında Kurutma: Mısırın kabuklarını soyup püsküllerini temizledikten sonra, fırında 50-60 derece sıcaklıkta yaklaşık 6 saat kurutabilirsiniz 24. Yarım saatte bir mısırları farklı yöne çevirmek gerekir 2.
- Sebze Kurutucusunda Kurutma: Mısırı sebze ve meyve kurutucusuna koymadan önce kabuklarını soyup temizledikten sonra 3 dakika kaynar suda bekletmeniz ve ardından oda sıcaklığında bekleterek kurutmanız gerekir 2. Düşük ısıda 4-6 saat kontrollü bir şekilde kurutabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: