Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milkshake yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Dondurma kalitesi: Gerçek süt ve krema içeren dondurmalar daha iyi kıvam verir 1.
- Süt miktarı: 3 top dondurmaya, 1/2 su bardağı süt eklenmesi önerilir 1. Az süt kullanıldığında kıvam koyu, fazla süt kullanıldığında ise sıvı olur 1.
- Blender kullanımı: Malzemeler, yüksek devirde ve 20-30 saniyeden fazla karıştırılmamalıdır 13.
- Sütün soğuk olması: Kullanılmadan önce sütün buzdolabında soğutulması veya buz kalıplarında dondurulması önerilir 2.
- Aromalar: Çikolata sosu, kakao, bisküvi, meyve, fıstık ezmesi ve kahve gibi aroma vericiler eklenebilir 14.
- Sunum: Bardağın kenarına meyve veya çikolata sos gezdirilebilir, üzerine çırpılmış krema, rendelenmiş çikolata veya renkli şekerlemeler eklenebilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: