Milföy çubukları pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Derin dondurucudan çıkarılan milföy hamurları oda ısısında çözdürülür. 2. Kare şeklindeki milföy hamurunun üzerine bir yemek kaşığı susam serpilir. 3. Üzerine bir adet milföy hamuru kapatılır ve bir yemek kaşığı toz parmesan peyniri serpilir. 4. Ardından bir adet milföy hamuru daha kapatılır ve bu sefer bir yemek kaşığı çörek otu serpilir. 5. Kalan milföy hamurları ve iç malzemeye de aynı işlem uygulanıp, üç katlı milföyler hazırlanır. 6. Keskin bir bıçak ya da pizza dilimleyici yardımıyla milföy katları uzun ince parçalar halinde uzunlamasına kesilir. 7. Çubuk haline gelen üç katlı milföy hamurları iki ucundan tutulup, kendi etrafında kıvrılır. 8. Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine milföy çubukları aralıklı olarak yerleştirilir. 9. Üzerlerine bir fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir. Alternatif olarak, susamlı milföy çubukları şu şekilde pişirilebilir: 1. Milföyler ortadan ikiye kesilir ve bir parmak kalınlığında uzunlamasına tekrar kesilir. 2. Susam ve çörek otu bir kapta karıştırılır. 3. Yumurtanın sarısı ve akısı ayrılıp, kesilen milföyler önce yumurta akına, sonra susama bulayarak elle kıvrılır ve biraz uzatılır. 4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilen milföy çubukları, 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Ayrıca, baharatlı milföy çubukları şu şekilde pişirilebilir: 1. Milföyler oda ısısında 2-3 dakika bekletilir. 2. Milföyler bir santim eninde çubuklar şeklinde kesilir. 3. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizilir. 4. Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta akı sürülür. 5. Karabiber, kekik, kırmızı pul biber ve tuz bir kasede karıştırılıp, milföylerin üzerine serpilir. 6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Milföy çubukları tarifi ve pişirme yöntemi, kullanılan malzemelere ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.