Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Midye lahana sarması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 10 adet haşlanmış lahana yaprağı 1
- 20 adet iç midye 1
- 1 adet portakal 1
- 5 adet defne yaprağı 1
- 10 adet tane karabiber 1
- Bir tutam Akdeniz yeşillikleri 1
İç pilav için:
- 1 su bardağı pirinç 12
- 2 adet kuru soğan 12
- 30 gr kuş üzümü 1
- 1 çay bardağı zeytinyağı 12
- 1 yemek kaşığı şeker 1
- 1 yemek kaşığı yenibahar 1
- 1 yemek kaşığı kuru nane 1
- 1 yemek kaşığı tarçın 1
- Yeterince karabiber ve tuz 1
Yapılışı:
- İç pilavı hazırlamak için tavada zeytinyağını ısıtın 1. Doğranmış soğan, şeker ve tuz ile iyice kavurun 1.
- Islayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip karıştırın 1. Kuşüzümü, nane, yenibahar ve karabiber serpiştirin 1.
- Sıcak suyu döküp pişmeye bırakın 1. Pilavı dinlendirdikten sonra ince doğradığınız Akdeniz yeşillikleri, tarçın ve midyeleri ekleyip karıştırın 1.
- Lahana yapraklarına iç pilavı koyup sarıp buhar tenceresine yerleştirin 1.
- Portakalı dilimleyip üzerine dizin 1. Buhar tenceresinin suyuna defne yaprağı, tane karabiber ve kalan portakal dilimlerini koyun ve yarım saat pişirin 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: