Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Michelin Yıldızı, dünya genelindeki restoranların kalitesini değerlendirmek için kullanılan prestijli bir puanlama sistemidir 12. Bu sistem, Michelin Rehberi tarafından yönetilmektedir 2.
Michelin Yıldızı almak için dikkate alınan 5 kriter:
- Malzemelerin kalitesi 135;
- Lezzetlerin uyumu 135;
- Pişirme tekniklerine hakimiyet 135;
- Şefin kişiliğinin yemek deneyimine yansıması 135;
- Müfettişlerin ziyaretleri arasındaki tutarlılık 15.
Michelin Yıldızlarının anlamları:
- Bir Michelin Yıldızı: Kaliteli bir menüye sahip, kategorisinde çok iyi kabul edilen bir restoran 124.
- İki Michelin Yıldızı: Mutfağın kişiliği ve yeteneğinin yemeklerde belirgin olduğu, yiyeceklerin seçkin ve ilham verici olduğu bir mutfak 124.
- Üç Michelin Yıldızı: Mesleklerinin zirvesindeki şeflerin üstün yemek pişirmesi, pişirmenin bir sanat formuna yükselmesi ve bazı yemeklerin klasik olma yolunda olması 124.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: