Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meyan şerbetinin Gaziantep'in olmasının bazı nedenleri:
- Gastronomi kültürü: Gaziantep, UNESCO tarafından gastronomi alanında yaratıcı şehirler kategorisine dahil edilmiştir 2. Meyan şerbeti, Gaziantep'in zengin gastronomi kültürünün önemli bir parçasıdır 2.
- Üretim: Gaziantep'te, özellikle yaz aylarında ve ramazan ayında yoğun olarak tüketilir 15. Ayrıca, cenazeler, perşembe geceleri, cuma namazı vakitleri, mevlitler ve kandil günlerinde hayır amacıyla sokaklarda dağıtılır 15.
- Kullanılan malzemeler: Antep meyan şerbetinde ana bileşenler meyan lifleri ve meyan tozlarıdır 15. Aroma vericiler ise toz tarçın, karanfil ve gül suyudur 15. Üretimde şeker veya başka bir tatlandırıcı kullanılmaz 15.
- Tarihî önem: Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüzyıllardır tüketilen bir içecektir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: