Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mersin akşam yemeğinde aşağıdaki yöresel lezzetlerden denenebilir:
- Tantuni: İnce doğranmış dana eti ve baharatlarla hazırlanan, lavaş veya ekmek arası servis edilen bir yemektir 13.
- Tarsus Kebabı: Adana kebabına benzeyen, içerisinde soğan bulunan lezzetli bir kebap çeşididir 13.
- Batırık: Bulgur, domates, salça, lahana, tahin ve fıstık gibi malzemelerle yapılan sulu bir salatadır 13.
- İçli Köfte: Bulgur, kıyma, yumurta ve un ile hazırlanan, genellikle sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulan bir köftedir 3.
- Humus: Nohut ve tahinden yapılan, genellikle ara sıcak olarak tüketilen bir mezedir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: