Buradasın
Mercimekli soslu makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mercimekli soslu makarna yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 2 su bardağı mercimek 3
- 1 soğan 3
- 1 yemek kaşığı domates salçası 3
- 1 çay kaşığı tuz 3
- 1 çay kaşığı pul biber 3
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3
- Dilediğiniz çeşit makarna 3
Hazırlanışı:
- Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağı ile kavurun 3.
- Salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri, baharatları ve tuzu ekleyin 3.
- Üzerine çıkacak kadar su ekleyip pişmeye bırakın 3. Fazla su eklemeyin, yemek olarak değil sos olarak yaptığınız için suyu az olmalı 3.
- Makarnayı her zaman yaptığınız gibi pişirin 3.
- Servis tabağına makarnayı alıp üzerine mercimek sosunu ilave edin 3.
Alternatif olarak, mercimekli makarna salatası da yapabilirsiniz 2. Bunun için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 2
- Yarım paket makarna 2
- Yarım demet maydanoz 2
- Yarım demet dereotu 2
- 1 adet havuç 2
- 2 yemek kaşığı konserve mısır 2
- Zeytinyağı 2
- Limon suyu 2
- Tuz 2
Yapılışı:
- Makarnayı tencereye koyup üzerine su ve az miktarda tuz ekleyerek haşlayın 2.
- Haşlanmış olan makarnanın suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin 2.
- Derin bir kaba haşlanmış makarna ve mercimeği koyun 2.
- Üzerine mısır, doğranmış maydanoz, dereotu ve rendelenmiş havucu ekleyin 2.
- Az miktarda tuz, zeytinyağı ve limon suyunu koyup iyice karıştırın 2.
- Hazırladığınız mercimekli makarna salatasını servis tabağına koyup servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: