Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Menemen çeşitlerinden bazıları şunlardır:
- Sade menemen 1. Sadece domates, yumurta ve isteğe bağlı olarak kuru soğan ile yapılır 1.
- Biberli menemen 1. Soğanlı menemenle aynı şekilde yapılır, ancak içine ince doğranmış biberler eklenir 1.
- Kaşarlı menemen 1. Diğer menemen çeşitleriyle aynı şekilde yapılır, ancak üzerine rendelenmiş kaşar eklenir 1.
- Çakallı menemen 123. Samsun'un Çakallı beldesine özgü bir menemen türüdür 3. Domatesler salça kıvamına gelene kadar ezilir, soğan kullanılmaz ve yumurtanın sadece sarısı kullanılır 3.
- İsveç menemeni 3. Geleneksel Türk menemenine benzer şekilde yapılır, ancak İsveç mutfağından bazı dokunuşlar içerir 3. Örneğin, graviera benzeri peynirler veya taze otlar kullanılabilir 3.
Ayrıca, menemen sucuk, pastırma, sosis veya peynir eklenerek de yapılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: