Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Özellikleri:
- Üretim: Odun veya odun kömürüyle pişirildiği için tütsülenmiş/odunsu bir tada ve kokuya sahiptir 12. Geleneksel yöntemlerle damıtılır 12.
- Çeşitler: Joven (Blanco), Reposado ve Añejo gibi çeşitleri bulunur 25.
- Kullanım: Genellikle sade, buzsuz servis edilir; yanında tuz ve limon dilimleri sunulabilir 5. Ayrıca kokteyl yapımında da kullanılabilir 5.
Tekila ile Farkı:
- Agave Türü: Tekila sadece Mavi Weber agave bitkisinden üretilirken, mezcal farklı agave türlerinden yapılabilir 125.
- Üretim Süreci: Tekila genellikle endüstriyel yöntemlerle üretilirken, mezcal geleneksel yöntemlerle, özellikle taş fırınlarda pişirilerek yapılır 25.
- Tat Profili: Tekila daha hafif ve yumuşak bir tada sahipken, mezcal genellikle isli ve daha kompleks tat profilleri sunar 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: