Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
MCH değeri düşük olanlar, demir ve B vitaminleri açısından zengin gıdalar tüketmelidir 12. İşte öneriler:
- Demir Kaynakları: Yağsız et, deniz ürünleri, kümes hayvanları, demir takviyeli kahvaltı gevrekleri ve ekmekler, fasulye, mercimek, ıspanak, barbunya ve bezelye 14.
- B6 Vitamini: Muz, balık, süt ve yumurta, avokado, patates, yulaf, bezelye, havuç 1.
- Lif: Mercimek, kuşkonmaz, kırmızı et, tofu, karides, badem, istiridye 2.
Ayrıca, C vitamini içeren gıdalar da demir emilimini artırır; greyfurt, brokoli, limon, dolmalık biber, çilek, portakal, papaya ve domates tüketilebilir 2.
Şiddetli MCH düşüklüğü durumunda demir takviyesi almak gerekebilir; bu nedenle bir doktora danışılması önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: