• Buradasın

    McDonalds'ın eski konsepti neydi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A retro-style American diner with a red-and-white tiled exterior, a neon "McDonald's" sign (without text), and a simple counter displaying classic burgers, fries, and milkshakes under warm lighting, with workers in paper hats efficiently preparing food behind the counter.
    McDonald's'ın eski konsepti, 1948 yılında Richard ve Maurice McDonald kardeşler tarafından San Bernardino, Kaliforniya'da kurulan ilk restoranda şu şekildeydi:
    • Menü: Hamburger, cheeseburger, patates kızartması, milkshake, kahve, yumuşak içecekler ve turta gibi sınırlı sayıda üründen oluşuyordu 13.
    • Servis: Self-servis tezgahı kullanılmış, siparişe göre özelleştirme yerine yemekler önceden hazırlanmış ve ısı lambalarında sıcak tutulmuştur 25.
    • Fiyatlandırma: Hamburgerler 15 cent gibi düşük bir fiyata satılmıştır 13.
    • Operasyonel Sistem: Kardeşler, fast-food endüstrisinde verimliliği artırmak için Henry Ford'un montaj hattı sistemini örnek almışlardır 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İlk McDonalds'ı kim açtı?

    İlk McDonald's restoranı, Richard ve Maurice McDonald kardeşler tarafından 15 Mayıs 1940 tarihinde ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Bernardino şehrinde açılmıştır. Restoranın adı "McDonald's Bar-B-Q" idi ve geleneksel "arabaya servis" konseptine sahipti.

    McDonald's neden konsept değiştirdi?

    McDonald's'ın konsept değiştirme nedenleri arasında şunlar bulunmaktadır: Sağlık bilinci ve itibar: 2009'da "Super Size Me" belgeseli sonrası, marka itibarını kurtarmak için menüye daha sağlıklı seçenekler ekledi ve çocuklara hitap eden maskotlar ile oyun alanlarını kaldırarak daha yetişkinlere yönelik bir atmosfer yarattı. Rekabet: Burger King ve Wendy's gibi rakiplerle mücadele etmek için, fast food restoranını kahve dükkanı estetiğine yaklaştırdı. Hız ve verimlilik: 2020'de pandemi ile birlikte, iç mekanın ilgi çekiciliğinden ziyade siparişin hızlı servis edilmesi ön plana çıktı. Müşteri beklentileri: Modern yaşam tarzlarına uygun olarak, müşterilerin kendi zevklerine göre menü oluşturabilecekleri yeni konseptler geliştirildi. 2024'te duyurulan CosMc konsepti ise, daha küçük formatlı restoranlarla hizmet vererek insan etkileşimini ve işçiliği azaltmayı hedefliyor.