Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maydanozun en iyi şekilde saklanması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Kavanozda saklama: Maydanoz, sapları aşağı gelecek şekilde temiz ve kuru cam kavanozlara yerleştirilir ve kapağı iyice kapatılır 2. Bu yöntemle maydanoz, buzdolabında yaklaşık 1 hafta taze kalabilir 2.
- Suda saklama: Küçük bir çay bardağının yarısına su doldurulur, kavanoz kapağı bardağın altına yerleştirilir 35. Maydanozun sap kısımları bardağa konulduktan sonra kavanozun kapağı kapatılır ve bu şekilde buzdolabına yerleştirilir 35.
- Dondurarak saklama: Maydanoz, bol sudan geçirilip sapları ayrıldıktan sonra iyice kurutulur 4. Tek seferde kullanılacak porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine bölünür ve havası alındıktan sonra ağzı sıkıca kapatılır 4. Ayrıca, maydanoz doğranıp buz kalıplarına konularak üzerine zeytinyağı eklenip buzluğa kaldırılabilir 4.
Yeşillikler hızla bozulabileceğinden, sadece birkaç gün içinde tüketilecek kadar alınması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: