Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maydanozun en iyi şekilde saklanması için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Kağıt Havlu Yöntemi: Maydanozu yıkayıp iyice kurulayın, ardından kağıt havluya sarın ve hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklayın 13. Bu yöntem, nemi emerek maydanozun çürümesini engeller.
- Su İçinde Saklama: Maydanozun saplarını bir su bardağına yerleştirin ve üstünü bir poşetle örtün 12. Suya her gün ekleyerek tazeliğini koruyun.
- Dondurma: Maydanozu yıkayıp doğradıktan sonra buz kalıplarına yerleştirip üzerine zeytinyağı veya su ekleyin, dondurup kullanmak istediğinizde bir kalıp çıkarıp yemeklerinize ekleyebilirsiniz 13.
- Kurutma: Maydanozları yıkayıp kurutun, sonra gölgede veya düşük sıcaklıkta fırında kurutun 14. Kuru maydanozları bir baharat kavanozunda saklayabilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: